Najlepsze przepisy na tort urodzinowy dla dzieci

Urodziny to jeden z wyjątkowych dni w życiu każdego dziecka. Jest to dzień, w którym obchodzą swoje urodziny i mają okazję wyrazić wdzięczność swoim rodzicom. Każde dziecko chce podarować rodzicom specjalny prezent z okazji ich urodzin.

Aby uczcić urodziny swoich dzieci, można upiec dla nich tort, ale pieczenie tortu dla dzieci nie jest łatwym zadaniem. Trzeba dokładnie przestrzegać instrukcji, aby uzyskać idealny tort dla dziecka. W Internecie dostępnych jest wiele opcji, więc pierwszą rzeczą jest wybranie dobrego przepisu na tort urodzinowy dla dzieci.

Pieczenie tortu urodzinowego dla dzieci to dla nich świetna zabawa. Wystarczy przestrzegać podstawowych składników i kroków, a otrzymasz pyszny tort dla swojego dziecka. Oto niektóre z najlepszych przepisów na torty urodzinowe dla dzieci.

Tort wiśniowy

Składniki:

– 2 szklanki mąki

– 1 szklanka cukru

– 1/4 filiżanki kakao w proszku

– 2 jajka

– 1/2 szklanki kwaśnej śmietany

– 1 filiżanka wiśni i czereśni

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– 1 łyżka ekstraktu z wanilii

– 1 filiżanka wiórków czekoladowych

– 1 filiżanka rozdrobnionego orzecha kokosowego

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 350 stopni F (180 stopni C). Natłuścić i oprószyć mąką dwie 9-calowe tortownice.

2. W średniej misce przesiej mąkę i sodę oczyszczoną.

3. W dużej misce ubić jajka, a następnie dodać śmietanę i wanilię i dobrze ubić.

4. W osobnej misce wymieszaj cukier i kakao w proszku. Dodaj mieszankę mączną i dobrze wymieszaj.

5. Wrzucić wiśnie i czereśnie do kokosu.

6. Dodaj wiśnie do ciasta i dobrze wymieszaj.

7. Włożyć do ciasta wiórki czekoladowe.

8. Rozdzielić ciasto pomiędzy przygotowane foremki i piec przez około 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta. Studzić przez 10 minut.

9. Wyjąć ciastka z foremek i umieścić na drucianych stojakach, aby całkowicie ostygły.

10. Używając ząbkowanego noża, przeciąć każde ciasto poziomo na pół.

11. Umieścić jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania, nałożyć połowę lukru, a następnie drugą warstwę ciasta.

12. Pozostałym lukrem posmarować wierzch i boki tortu.

13. Na wierzchu ciasta ułożyć dużą ilość wiórków czekoladowych.

Ciasto owocowe

Składniki:

– 2 szklanki mąki

– 2 łyżki proszku do pieczenia

– 1 szklanka cukru

– 1/2 szklanki oleju skrobiowego

– 2 jajka

– 1/2 szklanki mleka

– 1/2 szklanki masła

– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

– 1 filiżanka suszonej żurawiny

– 1/2 filiżanki porzeczek

– 1 filiżanka posiekanych orzechów

– 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej

– 2 łyżeczki cynamonu

– 1 filiżanka rodzynek

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 350 stopni F (180 stopni C). Natłuścić i oprószyć mąką trzy 8-calowe tortownice.

2. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

3. W średniej misce ubić cukier, skrót i jajka na jasną i puszystą masę.

4. Wmieszaj mleko i wanilię.

5. Dodawać na przemian suchą i mokrą mieszankę do mieszanki z mąką, zaczynając i kończąc na suchej mieszance.

6. Dodać żurawinę, porzeczki, orzechy i skórkę pomarańczową.

7. Łyżeczką nałożyć ciasto do przygotowanych foremek.

8. Piec przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.

9. Pozwól ciastom ostygnąć w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjmij je z foremek i ostudź na drucianych stojakach.

10. Ciasta polać lukrem według uznania.