5 Przepisów na wspaniałe tarty czekoladowe

Czy planujesz przygotować wyjątkowy deser dla swojej rodziny lub przyjaciół? Uwielbiasz przygotowywać pyszne desery i świetnie się bawić przy ich przygotowywaniu i jedzeniu? Czy uwielbiasz czekoladę? Jeśli tak, to możesz przygotować tarty czekoladowe.

Czekolada jest najbardziej popularnym i uwielbianym słodyczem wśród ludzi w każdym wieku. Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, możesz przygotować wiele różnych tart czekoladowych. Przyjrzyjmy się zatem przepisom.

Brownie

Jest to jeden z najprostszych i najłatwiejszych przepisów, które można wykonać w krótkim czasie. Wystarczy w misce wymieszać kakao w proszku z masłem. Następnie dodajemy cukier i jajka i mieszamy, aż wszystko dobrze się wymiesza. Teraz możesz przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i piec przez 25 do 30 minut.

Krówki

Jeśli chcesz zrobić klasyczne krówki, możesz zacząć od wymieszania w dużej misce kakao w proszku, brązowego cukru, masła i soli. Następnie dodaj mleko skondensowane i mieszaj, aż wszystko dobrze się wymiesza.

Ganache

To połączenie ciemnej czekolady i śmietanki jest najbardziej niesamowitym deserem, który z pewnością przypadnie Ci do gustu. Wystarczy roztopić czekoladę w mikrofalówce, a następnie wymieszać ją ze śmietaną.

Babeczki

Jeśli szukasz czegoś innego i odmiennego niż brownies, możesz spróbować zrobić babeczki. Wystarczy, że w misce połączysz mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do tego masło i jajko, a następnie dobrze wymieszaj. Następnie możesz podzielić ciasto na 12 do 16 miseczek. Następnie dodaj mleko i wymieszaj.

Trufle czekoladowe

Wykonanie trufli nie jest łatwe, ale z pewnością można je zrobić i cieszyć się nimi. Możesz użyć ganache i wymieszać go z czekoladą. W ten sposób przygotowanie trufli będzie o wiele łatwiejsze.

Wnioski:

Najlepsze desery i ciasta otrzymasz, jeśli przygotujesz je samodzielnie. Jeśli planujesz kupić ciasto lub deser, wybierz te proste i łatwe. Te 7 niesamowitych przepisów na tarty czekoladowe z pewnością przeniesie Cię do nieba słodyczy.