Doskonały przepis na gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy to jedno z najsmaczniejszych dań dla wegetarian. Można go jeść nawet bez mięsa. Jest to idealne danie na specjalną okazję. W tym artykule omówimy różne rodzaje przepisów na gulasz wieprzowy, które możesz przygotować dla swojej rodziny i przyjaciół.

Gulasz wieprzowy przyrządza się z delikatnych kawałków wieprzowiny i gotuje z dużą ilością przypraw. Jest to jedno z najlepszych dań serwowanych na Węgrzech i znane jako narodowa potrawa tego kraju. Jest bardzo smaczne, gdy przygotowują je doświadczeni kucharze.

Ten przepis jest bardzo prosty i łatwy do wykonania. Aby uzyskać pyszny i smaczny gulasz, wystarczy postępować zgodnie z podanymi instrukcjami.

Składniki:

– 2 średniej wielkości cebule

– 1 duży biały ziemniak

– 2 ząbki czosnku

– 1 łyżeczka suszonego tymianku

– 1 łyżeczka soli

– 2 filiżanki pomidorów pokrojonych w kostkę

– 1 łyżka stołowa papryki

– 2 łyżeczki mielonej papryki

– 1 filiżanka przecieru pomidorowego

– 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/4 szklanki czerwonego wina

– 1 filiżanka wywaru warzywnego

– 1 filiżanka wody

– 1 funt wieprzowiny

– 1 łyżeczka masła

– 1 łyżka mąki

– 1 łyżka oliwy z oliwek

– 2 łyżeczki cukru

– 1 liść laurowy

– 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

– 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

– 2 łyżeczki suszonej bazylii

– Sól

– 1/2 szklanki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Weź dużą patelnię i postaw ją na średnim ogniu. Włóż oliwę z oliwek i masło, a następnie pozwól im się rozpuścić.

Gdy masło się rozpuści, dodaj cebulę, sól i pieprz. Smażyć cebulę przez 7-8 minut.

Następnie dodać pokrojone pomidory i gotować przez minutę. Dodać paprykę i smażyć jeszcze przez minutę.

Następnie dodać wodę, przecier pomidorowy i bulion. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.

Po upływie tego czasu wyłączyć kuchenkę i dodać wieprzowinę. Ponownie włączyć kuchenkę i gotować przez 30 minut.

Wyłączyć kuchenkę i dodać sól, cynamon, gałkę muszkatołową i bazylię.

Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj mąkę i wodę, a następnie wymieszaj.

Na koniec dodaj kwaśną śmietanę i wyłącz kuchenkę.

Podawaj i smacznego!

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten przepis na „Doskonały przepis na gulasz wieprzowy”. Omówiliśmy składniki i proces przygotowania tego pysznego dania.