Gdy następnym razem pójdziesz do restauracji i zobaczysz w menu te pyszne skrzydełka, możesz się zastanawiać, jak się je przygotowuje. Prawdopodobnie zadajesz sobie również pytanie, dlaczego restauracja sprzedaje skrzydełka, skoro są one tak pyszne i smaczne.
Cóż, odpowiedź jest całkiem prosta. Restauracja nie sprzedaje skrzydełek po to, by zarobić pieniądze, ale po to, byś mógł je zjeść i cieszyć się ich smakiem. Omówmy więc kilka sposobów przyrządzania skrzydełek z grilla w domu.
Składniki
Oto składniki, które będą potrzebne do przygotowania grillowanych skrzydełek:
- Kurczak
- Miód
- Musztarda
- Czosnek
- Pieprz
- Sól
- Suchy rub
- Masło
- Olej roślinny
- Skrzydełka
Przygotowanie
1. Pokroić skrzydełka kurczaka na 3 części.
2. Połóż każdą część skrzydełka na ręczniku papierowym i osusz.
3. Połóż skrzydełko na desce do krojenia i zdejmij z niego skórę.
4. Umieść skrzydełko na patelni do grillowania.
5. Posyp skrzydełko solą, pieprzem i suchym natarciem.
6. Gotuj skrzydełka na patelni przez około 15 minut.
7. Odwróć skrzydełka na drugą stronę i smaż przez kolejne 15 minut.
8. Zdjąć skrzydełka z grilla i pozostawić na 5 minut, aby odpoczęły.
9. Podawać skrzydełka z masłem i miodem.
Wnioski:
Jak widać, zrobienie grillowanych skrzydełek w domu nie jest trudnym zadaniem. Rezultat będzie równie pyszny i smakowity jak ten, który można zobaczyć w restauracjach. Spróbuj więc i podziel się z nami swoimi uwagami.