Jak zrobić domowe skrzydełka z grilla

Gdy następnym razem pójdziesz do restauracji i zobaczysz w menu te pyszne skrzydełka, możesz się zastanawiać, jak się je przygotowuje. Prawdopodobnie zadajesz sobie również pytanie, dlaczego restauracja sprzedaje skrzydełka, skoro są one tak pyszne i smaczne.

Cóż, odpowiedź jest całkiem prosta. Restauracja nie sprzedaje skrzydełek po to, by zarobić pieniądze, ale po to, byś mógł je zjeść i cieszyć się ich smakiem. Omówmy więc kilka sposobów przyrządzania skrzydełek z grilla w domu.

Składniki

Oto składniki, które będą potrzebne do przygotowania grillowanych skrzydełek:

  • Kurczak
  • Miód
  • Musztarda
  • Czosnek
  • Pieprz
  • Sól
  • Suchy rub
  • Masło
  • Olej roślinny
  • Skrzydełka

Przygotowanie

1. Pokroić skrzydełka kurczaka na 3 części.

2. Połóż każdą część skrzydełka na ręczniku papierowym i osusz.

3. Połóż skrzydełko na desce do krojenia i zdejmij z niego skórę.

4. Umieść skrzydełko na patelni do grillowania.

5. Posyp skrzydełko solą, pieprzem i suchym natarciem.

6. Gotuj skrzydełka na patelni przez około 15 minut.

7. Odwróć skrzydełka na drugą stronę i smaż przez kolejne 15 minut.

8. Zdjąć skrzydełka z grilla i pozostawić na 5 minut, aby odpoczęły.

9. Podawać skrzydełka z masłem i miodem.

Wnioski:

Jak widać, zrobienie grillowanych skrzydełek w domu nie jest trudnym zadaniem. Rezultat będzie równie pyszny i smakowity jak ten, który można zobaczyć w restauracjach. Spróbuj więc i podziel się z nami swoimi uwagami.