Przepis na filet z morszczuka z piekarnika

Naprawdę trudno jest znaleźć przepis na przyrządzenie filetu z morszczuka, ponieważ morszczuk jest jedną z najdroższych ryb. Jednak dziś podzielę się z Wami przepisem, który z łatwością przygotujecie w domu.

Morszczuk to ryba należąca do rodziny dorszowatych, płaska, o jędrnej konsystencji i białym mięsie. Ryba ta jest nie tylko pyszna, ale także bardzo pożywna.

Składniki:

– Filety z morszczuka (3-4 sztuki)

– Sól

– Biały ocet

– Czerwone chili w proszku

– czosnek

– Liście curry

– Chili

– Olej

– Posiekane liście kolendry

– Woda

Metoda:

1. Do szerokiego i płytkiego naczynia wsyp sól, ocet, czerwone chili w proszku, czosnek, liście curry i chili.

2. Pokrój filety z morszczuka i dodaj je do mieszanki.

3. Wlej trochę oleju i przykryj naczynie folią spożywczą.

4. Włóż naczynie do piekarnika i piecz przez 30-40 minut.

5. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i udekorować posiekanymi liśćmi kolendry.

6. Podawaj i smacznego!

Wnioski:

Jest to najprostszy sposób na przyrządzenie filetu z morszczuka w domu. Przepis ten możesz wykorzystać również do przyrządzania innych rodzajów ryb. Mam nadzieję, że ten przepis pomoże Ci w przyrządzeniu pysznego filetu z morszczuka w domu.