Naprawdę trudno jest znaleźć przepis na przyrządzenie filetu z morszczuka, ponieważ morszczuk jest jedną z najdroższych ryb. Jednak dziś podzielę się z Wami przepisem, który z łatwością przygotujecie w domu.
Morszczuk to ryba należąca do rodziny dorszowatych, płaska, o jędrnej konsystencji i białym mięsie. Ryba ta jest nie tylko pyszna, ale także bardzo pożywna.
Składniki:
– Filety z morszczuka (3-4 sztuki)
– Sól
– Biały ocet
– Czerwone chili w proszku
– czosnek
– Liście curry
– Chili
– Olej
– Posiekane liście kolendry
– Woda
Metoda:
1. Do szerokiego i płytkiego naczynia wsyp sól, ocet, czerwone chili w proszku, czosnek, liście curry i chili.
2. Pokrój filety z morszczuka i dodaj je do mieszanki.
3. Wlej trochę oleju i przykryj naczynie folią spożywczą.
4. Włóż naczynie do piekarnika i piecz przez 30-40 minut.
5. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i udekorować posiekanymi liśćmi kolendry.
6. Podawaj i smacznego!
Wnioski:
Jest to najprostszy sposób na przyrządzenie filetu z morszczuka w domu. Przepis ten możesz wykorzystać również do przyrządzania innych rodzajów ryb. Mam nadzieję, że ten przepis pomoże Ci w przyrządzeniu pysznego filetu z morszczuka w domu.