4 proste sposoby na smaczne marynowane grzyby

Wiesz, jak przyrządzić grzyby, ale nie wiedziałeś, że możesz je wykorzystać jako pyszne danie dodatkowe lub na kolację. W tym artykule podzielę się z Tobą 4 prostymi sposobami na przyrządzenie smacznych marynowanych grzybów z koncentratem.

Zrób sos grzybowy

Grzyby zawierają dużą ilość białka i węglowodanów. Można je więc wykorzystać jako danie główne lub dodatek do potraw. Jeśli zrobisz z nich sos, będzie to doskonałe danie dodatkowe.

Składniki:

1 funt świeżych grzybów

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 do 3 łyżek oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

Natka pietruszki

Bazylia

Sok z cytryny

Pasta pomidorowa

Sposób przygotowania:

Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.

Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.

Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.

W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.

Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.

Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.

Gotować mieszankę przez 20-30 minut i podawać.

Używać jako dodatek do dań

Mieszankę można ugotować i dodać do ziemniaków i ryżu na kolację.

Składniki:

1 funt świeżych grzybów

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 do 3 łyżek oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

Pietruszka

Bazylia

Sok z cytryny

Pasta pomidorowa

Sposób przygotowania:

Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.

Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.

Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.

W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.

Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.

Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.

Gotować mieszankę przez 20-30 minut, a następnie podawać.

Dodawanie do sałatek

Mieszankę można ugotować i dodać do sałatek.

Składniki:

1 funt świeżych grzybów

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 do 3 łyżek oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

Pietruszka

Bazylia

Sok z cytryny

Pasta pomidorowa

Sposób przygotowania:

Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.

Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.

Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.

W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.

Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.

Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.

Gotować mieszankę przez 20-30 minut i podawać.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten artykuł na temat „4 proste sposoby na smaczne marynowane grzyby z koncentratem”. Nie zapomnij skomentować i podzielić się nim z przyjaciółmi.