Wiesz, jak przyrządzić grzyby, ale nie wiedziałeś, że możesz je wykorzystać jako pyszne danie dodatkowe lub na kolację. W tym artykule podzielę się z Tobą 4 prostymi sposobami na przyrządzenie smacznych marynowanych grzybów z koncentratem.
Zrób sos grzybowy
Grzyby zawierają dużą ilość białka i węglowodanów. Można je więc wykorzystać jako danie główne lub dodatek do potraw. Jeśli zrobisz z nich sos, będzie to doskonałe danie dodatkowe.
Składniki:
1 funt świeżych grzybów
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 do 3 łyżek oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Bazylia
Sok z cytryny
Pasta pomidorowa
Sposób przygotowania:
Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.
Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.
W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.
Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.
Gotować mieszankę przez 20-30 minut i podawać.
Używać jako dodatek do dań
Mieszankę można ugotować i dodać do ziemniaków i ryżu na kolację.
Składniki:
1 funt świeżych grzybów
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 do 3 łyżek oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Pietruszka
Bazylia
Sok z cytryny
Pasta pomidorowa
Sposób przygotowania:
Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.
Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.
W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.
Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.
Gotować mieszankę przez 20-30 minut, a następnie podawać.
Dodawanie do sałatek
Mieszankę można ugotować i dodać do sałatek.
Składniki:
1 funt świeżych grzybów
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 do 3 łyżek oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Pietruszka
Bazylia
Sok z cytryny
Pasta pomidorowa
Sposób przygotowania:
Oczyść grzyby i pokrój je na połówki.
Rozgrzej piekarnik i wstaw pieczarki do piekarnika na 5-7 minut.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i odłóż na bok.
W misce wymieszaj cebulę, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię, dodaj sok z cytryny i koncentrat pomidorowy.
Do mieszanki dodać oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać do mieszanki ugotowane grzyby i dobrze wymieszać.
Gotować mieszankę przez 20-30 minut i podawać.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten artykuł na temat „4 proste sposoby na smaczne marynowane grzyby z koncentratem”. Nie zapomnij skomentować i podzielić się nim z przyjaciółmi.