5 wskazówek, jak sprawić, by wegańskie ciasteczka czekoladowe smakowały tak, jakby były zrobione z masła

Ciasteczka z kawałkami czekolady to ulubiony przysmak zarówno dzieci, jak i dorosłych, ale jeśli jesteś weganinem, bardzo trudno jest zrobić ciasteczka, które smakują podobnie do tych niewegańskich. Podzielę się z Tobą pięcioma wskazówkami, które pomogą Ci upiec wegańskie ciasteczka z kawałkami czekolady, które smakują tak samo jak prawdziwe.

1) Zamiast mąki pszennej użyj mąki migdałowej

Mąka migdałowa jest najodpowiedniejszym zamiennikiem mąki pszennej. Ma ona lepszy smak niż mąka pszenna, ale nie tak dobry jak mąka bezglutenowa.

2) Używaj masła zamiast margaryny

Masło to najlepszy wybór dla Twoich ciasteczek, ponieważ ma bogaty i kremowy smak.

3) Użyj wegańskich wiórków czekoladowych

Wegańskie wiórki czekoladowe będą smakować wyśmienicie i nadadzą ciasteczkom wspaniały smak. Można je kupić w Internecie lub przygotować w domu, używając kakao w proszku.

4) Piecz ciasteczka przez dłuższy czas

Długotrwałe pieczenie ciasteczek nada im wspaniały smak i sprawi, że czekolada się rozpuści.

5) Dodaj esencję waniliową

Dodanie esencji waniliowej do ciasteczek nada im bogaty i kremowy smak.

Wnioski:

Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci sprawić, że Twoje ciasteczka będą tak samo smaczne jak ciasteczka niewegańskie.