Jak przygotować idealną indyjską zupę na przyjęcie?

Kuchnia indyjska jest znana z różnorodności potraw. Niezależnie od tego, czy chce się jeść potrawy wegetariańskie, czy niewegetariańskie, można łatwo znaleźć wiele dań i odmian.

Jedną z najpopularniejszych i najsmaczniejszych potraw indyjskich jest zupa indyjska. Jest to danie bardzo łatwe do przygotowania, a jego smak z pewnością przypadnie Ci do gustu.

Co jest najważniejsze w przyrządzaniu zupy? Najważniejszą częścią tej zupy jest bulion. Jak zatem przygotować idealny rosół do tej zupy?

Oto składniki i proces przygotowania idealnej zupy na przyjęcie.

Składniki:

– Cebula – 1 filiżanka

– Imbir – 1/2 cala

– Czosnek – 3 ząbki

– Liście curry – od 5 do 7

– Liście kolendry – od 2 do 3

– Pomidor – 2 średniej wielkości

– Zielone chili – 1

– Sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. W garnku dodać pokrojoną cebulę, imbir, czosnek, liście kolendry, zieloną chili, sól i wodę.

2. Podgrzewać mieszankę, aż woda zacznie wrzeć.

3. Następnie wyłączyć ogień i odstawić wodę do ostygnięcia.

4. Teraz należy przecedzić wodę przez sito.

5. Wstawić mieszaninę do lodówki na 4-5 godzin.

6. Upewnij się, że mieszanka jest zimna, zanim ją wyjmiesz.

7. Teraz możesz zmiksować mieszankę i dodać pomidory.

8. Przełożyć masę do miski i odstawić na bok.

9. Teraz możesz podawać zupę.

Wnioski:

Zupa jest gotowa i może być podawana Twoim przyjaciołom i krewnym. Jeśli masz jakieś pytania, śmiało pytaj. Postaram się jak najlepiej odpowiedzieć na wszystkie pytania.