Jak przyrządzić rybę po grecku

Grecy uwielbiają ryby i zgodnie z tradycją podają je z cytryną i pietruszką. Większość greckich przepisów jest wyjątkowa i ma swój własny smak. Jeśli jesteś miłośnikiem jedzenia, musisz wypróbować ten przepis i cieszyć się smakiem tego dania.

Składniki:

Filety rybne

Cytryna

Pietruszka

Sól

Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Umyć i oczyścić filety rybne.

2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.

3. Dodać filety rybne i smażyć przez 4 minuty z każdej strony.

4. Dodaj pietruszkę i sok z cytryny, a następnie dobrze wymieszaj.

5. Natychmiast podawać.

Wnioski:

Głównym celem tego dania jest dodanie wyjątkowego smaku ryby do Twojej diety. To danie jest bardzo łatwe do wykonania, a Ty będziesz mieć pyszny posiłek. Jest to idealne danie na lunch lub kolację.