Jak zrobić babeczki z kruchego ciasta

Kruche babeczki to jedne z najlepszych ciast, jakie można upiec z masy ciasteczkowej. Są bardzo smaczne, zwłaszcza gdy robi się je z masłem i śmietaną. Istnieją dwa rodzaje shortcakes: pierwsze to shortcake amerykański, a drugie to shortcake angielski.

Angielskie ciasto kruche to płaskie i lekkie ciasto biszkoptowe z dżemem i bitą śmietaną w środku. Może być podawane jako deser lub przekąska. Amerykańskie shortcake to duże, zwiewne i puszyste ciasto. Ciasto to można podawać z owocami lub dżemem.

Ciasto przygotowuje się z masła, mąki, cukru, proszku do pieczenia i jajka. Ciasto jest wałkowane i krojone na okrągłe placki, a następnie pieczone na złoty kolor. Do ciasta dodaje się śmietanę, aby nadać mu puszystą konsystencję.

Oto instrukcja krok po kroku, jak zrobić kruche babeczki.

Składniki

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

3 łyżki stołowe proszku do pieczenia

4 jajka

1 szklanka maślanki

2/3 szklanki oleju napędowego

1/4 szklanki mleka

Masło

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

Dodaj do tego jajka, skrót i mleko.

Mieszaj, aż masa będzie gładka.

Dodać masło i dobrze wymieszać.

Wypełnij foremki do babeczek papierowymi foremkami, a następnie napełnij każdą z nich masą.

Piec przez 12-15 minut.

Studzić przez 2-3 minuty, a następnie umieścić na stojaku do całkowitego ostygnięcia.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten wpis o tym, jak zrobić kruche babeczki. Babeczki te są idealne na każdą okazję, np. na przyjęcie urodzinowe, zjazd rodzinny lub jakąkolwiek inną uroczystość.