8 prostych kroków do zrobienia najlepszej bezy

Kiedy myślimy o bezie, najczęściej myślimy o tym pysznym deserze, który jest wypełniony białkami jaj i cukrem. Jeśli jednak chcesz zrobić najlepszą bezę, musisz wykonać kilka prostych kroków.

Aby zrobić najlepszą bezę, możesz użyć dowolnego słodzika, ale nie polecam używania cukru pudru lub cukru lukrowego. Należy użyć granulowanego lub płynnego słodzika, np. cukru, miodu itp.

Kroki do zrobienia najlepszej bezy

Wymieszaj suche składniki:

Weź 1 szklankę cukru granulowanego, ½ szklanki skrobi kukurydzianej i 2 łyżeczki kremu winnego.

Wymieszaj je dobrze i przechowuj w szczelnym pojemniku.

Dodaj białka jaj:

W misce wymieszaj 2 szklanki białek, ½ łyżeczki śmietany i szczyptę soli.

Mieszaj masę, aż się spieni, a jej konsystencja stanie się puszysta.

Dodaj cukier:

Gdy masa się spieni, dodać powoli cukier i dalej miksować.

Dodaj proszek do pieczenia:

Ponownie wymieszaj masę i dodaj proszek do pieczenia.

Wnioski:

Zawsze lepiej jest używać cukru ziarnistego zamiast cukru pudru, ponieważ zapewni on lepszą konsystencję. Możesz również użyć odrobiny soku z cytryny, aby uzyskać wilgotną konsystencję. Możesz także dodać szczyptę soli, aby uzyskać przyjemny smak.

Jak zrobić najlepszą bezę

Wymieszaj mokre składniki:

Należy wziąć 1 jajko i 1 szklankę mleka pełnego. Można również użyć dowolnego rodzaju mleka, które zapewni wymaganą konsystencję.

Teraz dodaj do tej mieszanki cukier i proszek do pieczenia.

Dodaj mąkę:

Następnie dodaj mąkę i cały czas mieszaj.

Odstawić na jakiś czas:

Teraz pozwól mieszance odpocząć przez jakiś czas, a otrzymasz miękką i puszystą bezę.

Wnioski:

Jeśli wykonasz wszystkie powyższe czynności, otrzymasz wspaniałą i wilgotną bezę.

Wnioski:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się przepis na najlepszą bezę.

Podzielę się jeszcze kilkoma innymi przepisami na najlepsze beziki. Możesz również wypróbować te przepisy, aby zrobić najlepszą bezę.